header

Nakládané hermelínové špízky

Ingredience

  • Hermelín (počet ks záleží na možnosti prostoru na uložení)
  • plátky feferonek
  • cibule
  • česnek
  • čerstvě mletý pepř
  • paprika
  • olej
  • špejle

Postup

Hermelíny rozkrojíme nejprv podélně,neoddělíme od sebe a poté je rozkrojíme na čtvrtky. Do vnitřku každé čtvrtičky vložíme kolečko feferonky a silnější plátek česneku.Dobře přitiskneme a obalíme ve směsi pepře a papriky. Takto připravené kousky napichujem na špejle střídavě s cibulí. Do připravené nakládací nádoby je uložíme na stojato (vypadá to hezky,zvláště když jako dekoraci použijeme sterilované celé feferonky), nebo do nižší skleněné či kameninové nádoby (to je zas praktičtější) a zalijeme kvalitním olejem. (Délku špejlí samozřejmě upravujeme podle velikosti nádoby do které je budeme uládat) Na chladném místě necháme 4–7 dní uležet.