header

Nakládaný hermelín 2

Suroviny: 

  • Česnek (nakrájený na plátky)
  • drcený černý pepř
  • tymián
  • mletou papriku (sladkou)
  • chilli, nebo feferonu
  • drcené jalovčinky
  • bobkový list
  • nové koření
  • olej

(4kuličky nového koření,4 jalovčinky, 8 kuliček pepře, 1 bobkový list, lžička tymiánu, 1/2 lžičky papriky, 1/2 feferony, 8 stroužků česneku (na 3 hermelíny)

Postup Hermelín se buď rozřízne na plátky či na menší kousky, vrstva sýru se posype směsí koření, poklade se česnekem, přidáme tam bobkový list a zakapeme olejem, atd. Feferonka se tam může dát celá, nebo drcená. Hermelín by neměl v oleji plavat, naložený hermelím dáme do lednice a po týdnu můžeme konzumovat.