header

Nakládaný hermelín se špekáčkama

Ingredience:

  • Hermelín
  • špekáčky
  • DEKO (kořeněná směs k nakládání zeleniny)
  • cibule (hodně)
  • česnek
  • ocet
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř
  • nakládaná kapie i s nálevem
  • Sterilizovaná pikantní zeleninová směs
  • Feferonka  může být sterilizovaná
  • Olej

Příprava:

přiměřeně vody rozvařit (cca 5 minut) přiměřené množství DEKA (tak, aby to bylo jedlé – možná trošku slanější – ostatní suroviny sůl trošku stáhnou), ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list a velké množtví cibule nakrájené na kolečka (ovařit v nálevu z DEKA je super)- nechat prochladnout; hermelín nakrájet na malé kousky, špekáčky na stejnou velikost, narovnat  do nádoby, prokládat  česnekem nakrájeným na kolečka, cibulí z nálevu, nakládanou kapií, trošku pikantní sterilizované zeleninové směsi; celé  to potom zalit prochladlým nálevem včetně veškerého použitého koření, možno použít nálev z kapie a trochu oleje.