header

Naložená kvašená zelenina

Potřebujeme: 800 g rajských jablíček, 500 g cibule, 500 g mrkve, 500 g petržele, 300 g paprik, 300 g křenu, 200 g česneku, 200 g květáku, 200 g zelí, 2 – 4 dcl oleje (nejlépe olivového), 5 polévkových lžic (PL) 8 % octa, 5 PL hořčičného semene, trochu soli.

Postup: Petržel a mrkev nastrouháme na struhadle (hrubém). Papriky, rajčata, cibuli, květák a zelí pokrájíme. Česnek namačkáme, křen nastrouháme na jemném struhadle. Vše smícháme, přidáme hořčičné semeno, olej, sůl, ocet a dobře promícháme. Necháme stát do druhého dne. Poté naplníme do dobře vymytých sklenic. Pozor: Nesterilujeme! Uchováváme v chladnu a temnu.