header

Zavináče ze sleďů s cibulí

  • 8 filetů ze sleďů nebo 4 celé sledě
  • 4 snítky kopru
  • 100 ml bílého 8% octa
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 20 g soli
  • 1 lžíce celého pepře (nejlépe barevný)
  • 1 lžíce nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 50 ml vody
  • 50 ml oleje
  • 1 velká cibule, na plátky
  1. Na marinádu svaříme ocet, kopr, cukr, sůl, celé koření a vodu a necháme vychladnout. Omyté a očištěné filety osušíme, ponoříme na chvíli do marinády a necháme okapat.  Filety položíme kůží na pracovní plochu, poklademe částí plátků cibule, částí koření z marinády a kousky kopru a ryby s točíme do závitků a sepneme párátky. Zavináče skládáme do sklenice a prokládáme zbylou cibulí. Nálev prošleháme s olejem a směsí zalijeme ryby tak, aby byly potopené, sklenice uzavřeme a necháme minimálně 3 dny až týden v chladu uležet. Očištěné celé sledě můžete před marinováním naložit na 2-3 dny do slaného roztoku nebo do roztoku octa a slané vody