header

Nakládaný hermelín pro milovníky česneku

Suroviny: 

  • hermelíny /osvědčil se mi více hermelín kupovaný na váhu
  • krájený z bochníku
  • nebývá uvnitř tvarohový nebo Camembert – zelený 45%
  • česnek
  • olivový olej
  • provensálské koření

Postup 

Hermelíny nakrájím na kostičky cca 1×1 cm, česnek na tenké plátečky. Do malých zavařovacích skleniček dám na dno plátky česneku, hermelín (tak 2-3 vrstvy), posypu provensálským kořením a opakuji. Vše skládám natěsno, nakonec lehce utlačím a zaliji olivovým olejem. Zavřu. Pořádně tím třepu a otáčím, aby se olej dostal do všech mezer a nebyly tam vzduchové bublinky. A schovám dozadu do lednice na týden. Méně rozhodně ne. Rodině neoznámím, že jsem ho dělala. Průběžně protřepu. Olivový olej ztratí svoji olejovou chuť, nasákne česnekem a je moc dobrý.