header

Nakládané sýry

Kategorie receptů nakládané sýry


Nakládaná parenica



1000 g SÝR PARENICA 1L olej olivový 500 g čalamády 0,5 L ocet 100 g bazalka sušená 50 g sůl 30 g koření, drcený bílý a zelený pepř, nové koření nakládací sklenicekameninový hrnec

Nakládané syrečky



2 L nakládací sklenice 3 balíčky olomouckých syrečků 3 kusy cibule 8 stroužků česneku 0,5L olivového oleje 30 ks korenie čierne celé 8 ks list bobkový

Naložený ovčí sýr



2 L nakládací láhev 1000 g syr ovčí 0,5 L olej olivový 6 ks  sušených rajčat 10 ks stroužků česneku 50g čerstvá bazalka 50g čerstvý rozmarýn 20g provensálske bylinky sušené 20 kuliček pepř 20 kuliček nové koření celé  1 ks feferonky  10 g soli  1dcl octu

” Voňavý ” tvarůžkový sýr



Potřebujeme: tvarůžky1/4 másla – asi 6 až 6,5 dkg25 dkg tvarohusůldrcený kmínpepřpapriku1/2 lžičky jedlé sodyJá kupuji velké balení tvarůžků, protože po rozbalení a provonění bytu začnou tvarůžky mizet – děti chtějí ochutnávat, o svá práva se hlásí i pes (ten je taky miluje), ale stačí i balení malé. Tvaroh beru kostku, ne vaničku. Nejprve rozpustíme máslo a potom v másle tvarůžky. Pozor – nepřehřát, neprančit – pěkně míchat.

Uzrálý sýr



1 kg tvrdého tvarohu nastrouháme najemno nejlépe do kameninové nádoby s dobře těsnící poklicí, (může být i jiná nádoba, mně se osvědčil nerezový rendlík). Osolíme, dobře promícháme, setřeme stěrkou tvaroh ze stěn, urovnáme jeho povrch a dobře uzavřeme poklicí. Umístíme na teplé místo v kuchyni (např. na skříňku v blízkosti sporáku). Sýr zraje nejlépe za horkých letních dnů, v zimě můžeme podpořit zrání nastrouhaným syrečkem (na 1 kg tvarohu 2 kolečka jemně nastrouhaného syrečku dobře smíchat s tvarohem). Asi za 4 dny bychom měli ucítit charakteristickou vůni.

Domácí sýr



Suroviny: 500 g tvarohumletá paprikadrcený kmínsůlPostup Tvaroh utřeme v misce, osolíme a přidáme trochu kmínu a papriky. Dáme do misky, překryjeme plátýnkem a necháme v teple stát několik dní. Domácí sýr má několik chuťových variant. Můžeme si ho udělat doostra, když tvaroh zalijeme vínem, nebo doštiplava, když ho zalijeme pivem v tomto případě ho musíme víc hlídat.

Nakládaný tvarohový sýr



Ingredience:50 dkg tvarohu v kostce sůl kmín10 dkg másla1 lžička mleté papriky- dle chuti sladká nebo pálivá1 žloutek- nemusí být

Dobrý domácí sýr – Retro



Suroviny: 1/2 kg tvarohusůl10 dkg máslalžička papriky2 žloutkyTvaroh – viz poznámka

Nakládaný hermelín 1



IngredienceHermelín 5 ksČesnek 5 stroužekJalovec 15 ksTymián 1 lžičkaRozmarýn 1 lžičkaPaprika – sladká 1 špetkaPepř 1 špetkaNakládací sklenice

Pikantní nakládaný hermelín II.



IngredienceHermelínChilli papričkyCibuleChilliPepř čtyř barevGrilovací kořeníOlej

Zobrazuji 1 až 10 z 37 (celkem stran 4)