header

Dušené zelí s bramborovou kaší

  • Půl hlávky středně velkého ranného zelí
  • 8 větších brambor
  • 2 cibule
  • Olivový olej
  • 60g másla

Koření:

Příloha:

Příprava: 40 minut
Obtížnost: jednoduché
Počet porcí: 2 – 3 porce

Postup:

Očistíme, oloupeme, nakrájíme a dáme vařit brambory. Přidáme k nim drcený kmín a sůl. Až budou brambory měkké, tak je rozšťoucháme, přidáme máslo a dochutíme koriandrem, kurkumou a špetkou pepře. Pokud by byla bramborová kaše moc hustá, můžeme ji naředit vodou, ve které se vařily brambory.

Během vaření brambor si připravíme zelí. Cibuli si nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme na nudličky nakrájené zelí, dochutíme saturejkou, rozmarýnem, solí a dusíme cca 15 – 20 minut.

Dušené zelí a bramborovou kaši dáme na talíř a přidáme zeleninovou oblohu. Tu si přípravíme smícháním na kostky nakrájené cukety, propláchnutými klíčky mungo, lístky špenátu a pažitkou.