Dušené zelí s bramborovou kaší
- Půl hlávky středně velkého ranného zelí
- 8 větších brambor
- 2 cibule
- Olivový olej
- 60g másla
Koření:
Příloha:
- Cuketa
- Špenát
- Pažitka
- Mungo klíčky – viz eshop naklíčovadlo
Příprava: 40 minut
Obtížnost: jednoduché
Počet porcí: 2 – 3 porce
Postup:
Očistíme, oloupeme, nakrájíme a dáme vařit brambory. Přidáme k nim drcený kmín a sůl. Až budou brambory měkké, tak je rozšťoucháme, přidáme máslo a dochutíme koriandrem, kurkumou a špetkou pepře. Pokud by byla bramborová kaše moc hustá, můžeme ji naředit vodou, ve které se vařily brambory.
Během vaření brambor si připravíme zelí. Cibuli si nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme na nudličky nakrájené zelí, dochutíme saturejkou, rozmarýnem, solí a dusíme cca 15 – 20 minut.
Dušené zelí a bramborovou kaši dáme na talíř a přidáme zeleninovou oblohu. Tu si přípravíme smícháním na kostky nakrájené cukety, propláchnutými klíčky mungo, lístky špenátu a pažitkou.