header

Jáhly s kysaným zelím

Koření:

Na dochucení

  • Červená      řepa
  • Mrkev
  • Klíčky červená čočka viz eshop klíčidla
  • Klíčky Mungo – viz eshop klíčidla

Příprava: 30 minut
Obtížnost:  Jednoduché
počet porcí: 4 porce

Postup:

Jáhly si nasypeme do sítka a přelijeme (spaříme) je vařící vodou. Tím jsme vymyli hořkou chuť. Poté jáhly s 5 lístky bobkového listu a s 5 kuličkami nového koření vaříme na mírném plameni cca 20 minut. Poměr jáhly : voda je 1:2.

Do druhého hrnce nasypeme na jemno pokrájenou cibuli a rychle ji osmahneme. Jáhly a cibulku smícháme a necháme je chvilku vychladnout. Nakonec přidáme a smícháme majoránku, kmín a nakrájené kysané zelí. Kysané zelí dáváme až naposled, abychom teplými jáhly zbytečně neničili vitamin C obsažený v zelí.<úp>

Talíř zdobíme kousky mrkve, červené řepy a propláchnutými klíčky munga a červené čočky. Pokud chceme tak můžeme jáhel s kysaným zelím udělat kuličky, což nám bude simulovat knedlíky.