Nakládané buřtíky
Ingredience:
- 40 lžic vody – 560 ml
- 25 lžic octa – 350 ml
- 10 lžic oleje – 140 ml
- 5 lžic worchesteru – 70 ml
- 5 lžic horcice – 70 ml
- 5 bobkových listu
- buřtíky nebo točený salám
- kečup
- cibule na kolečka
- 5 ks nového korení
- 9 špetek soli
- 7 špetek pepře
- 2 špetky chilli
Postup přípravy:
Všechny ingredience / mimo uzeniny, kečupu, cibule/ povaříme, až se rozpustí hořčice. Pak vmícháme 12 lžic sladkého kečupu a necháme chvilku vychladnout. Do omyté nakládací sklenice skládáme buřtíky nebo točený salám rozkrojený na půlky střídavě s cibulí a pak zalijeme ještě teplým nálevem. Necháme minimálně 3 dny uležet v lednici nebo na dobře ukrytém studeném místě. Pro ostřejší chuť můžeme přidat feferonky.