header

Nakládané cuketové karbenátky

Ingredience:

1kg cukety

1 lžíce soli

150 g tvrdého sýra

2 vejce

1 lžíce solamylu

4 lžíce strouhanky

2 lžíce hladké mouky

1 stroužek cesneku

1 drobne pokrájená cibule

pepr

polévkové koření

 

nálev:

5l vody

200 ml octa

1 lžíce cukru

1 lžíce DEKA

1 lžíce soli

4 sachariny

 

Postup přípravy:

Cuketu jemně nastrouháme a promícháme se solí. Necháme hodinu uležet. Potom vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, solamyl, mouku, česnek, cibuli a koření. Zpracujeme těsto a tvoříme malé placičky které obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji. V průběhu smažení smícháme ingredience na nálev a nálev svaříme. Usmažené, vychladlé placičky urovnáme do nakládacích  sklenic nebo keramických hrnců, můžeme prokládat cibulí krájenou na plátky, zalijeme studeným nálevem. Necháme 2 dny uležet. Podáváme s trochou nálevu, cibulí a chlebem.