Nakládané cuketové karbenátky
Ingredience:
1kg cukety
1 lžíce soli
150 g tvrdého sýra
2 vejce
1 lžíce solamylu
4 lžíce strouhanky
2 lžíce hladké mouky
1 stroužek cesneku
1 drobne pokrájená cibule
pepr
polévkové koření
nálev:
5l vody
200 ml octa
1 lžíce cukru
1 lžíce DEKA
1 lžíce soli
4 sachariny
Postup přípravy:
Cuketu jemně nastrouháme a promícháme se solí. Necháme hodinu uležet. Potom vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, solamyl, mouku, česnek, cibuli a koření. Zpracujeme těsto a tvoříme malé placičky které obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji. V průběhu smažení smícháme ingredience na nálev a nálev svaříme. Usmažené, vychladlé placičky urovnáme do nakládacích sklenic nebo keramických hrnců, můžeme prokládat cibulí krájenou na plátky, zalijeme studeným nálevem. Necháme 2 dny uležet. Podáváme s trochou nálevu, cibulí a chlebem.