Nakládané hermelínové špízky
Ingredience
- Hermelín (počet ks záleží na možnosti prostoru na uložení)
- plátky feferonek
- cibule
- česnek
- čerstvě mletý pepř
- paprika
- olej
- špejle
Postup
Hermelíny rozkrojíme nejprv podélně,neoddělíme od sebe a poté je rozkrojíme na čtvrtky. Do vnitřku každé čtvrtičky vložíme kolečko feferonky a silnější plátek česneku.Dobře přitiskneme a obalíme ve směsi pepře a papriky. Takto připravené kousky napichujem na špejle střídavě s cibulí. Do připravené nakládací nádoby je uložíme na stojato (vypadá to hezky,zvláště když jako dekoraci použijeme sterilované celé feferonky), nebo do nižší skleněné či kameninové nádoby (to je zas praktičtější) a zalijeme kvalitním olejem. (Délku špejlí samozřejmě upravujeme podle velikosti nádoby do které je budeme uládat) Na chladném místě necháme 4–7 dní uležet.