header

Nakládané zavináče z kapra

Ingredience:

2 menší kapry – do 2 kg

kysané zelí – 2 balení

kořenová zelenina

cibule – 3 velké

 ocet – 4 dcl

bobkový list – 4 listy

nové koření – 8-12 ks

pepř – dle chuti

sůl – důkladně plátky prosolit

Postup přípravy:

Nejdříve kapry očistíme, nafiletujeme, dobře osolíme a dáme na 2 dny do lednice. Přichystáme si nálev z octa a vody v poměru 1:1. Kapry omyjeme vodou, zalijeme nálevem z octa a opět dáme na dva dny do lednice. Po dvou dnech kapry zbavíme kůže a kostí, nakrájíme na proužky a začneme plnit připravené sklenice. První vrstvu tvorí kapr, na kapra dáme proužky cibule, zelí, zeleninu a koření. Nyní si připravíme nálev. Svaříme 1 díl octa a 4 díly vody a sůl. Nálev nalejeme do sklenice, přidáme koření a sklenici uzavřeme. Nakládané zavináče z kapra budou za 4 dny hotové.