Nakládaný hermelín 2
Suroviny:
- Česnek (nakrájený na plátky)
- drcený černý pepř
- tymián
- mletou papriku (sladkou)
- chilli, nebo feferonu
- drcené jalovčinky
- bobkový list
- nové koření
- olej
(4kuličky nového koření,4 jalovčinky, 8 kuliček pepře, 1 bobkový list, lžička tymiánu, 1/2 lžičky papriky, 1/2 feferony, 8 stroužků česneku (na 3 hermelíny)
Postup Hermelín se buď rozřízne na plátky či na menší kousky, vrstva sýru se posype směsí koření, poklade se česnekem, přidáme tam bobkový list a zakapeme olejem, atd. Feferonka se tam může dát celá, nebo drcená. Hermelín by neměl v oleji plavat, naložený hermelím dáme do lednice a po týdnu můžeme konzumovat.