Nakládaný hermelín extra pikantní, krátce smažený
Ingredience
- Sýr s bílou plísní 8 ks Nejlepší je klasický hermelín;
- Feferonky 10 ks
- 2 feferonky na náplň a zbytek na naložení
- Bobkový list 8 ks jedná se o 8 celých listů
- Pepř celý 24 ks můžete naharit červeným nebo bílým pepřem, záleží na chuti
- Hořčíčné semínko 100 ks záleží na odhadu a chuti
- Česnek 8 ks na jeden hermelín jeden stroužek, nikdy nenahrazujte granulovaným nebo tím z číny
- Cibule 8 ks Buď 4 velké nebo 8 menších cibulí
- Hořčice 1 ks záleží na chuti
- Olej 0.5 l čím kvalitnější, tím lepší, ale stačí i obyčejný slunečnicový;
Postup přípravy
Hermelíny rozpůlíte na rovnoměrné poloviny podélně. Pečlivě vydlabej smetanovou část (vnitřek) tak aby zůstala jen okrajová kůrka s plísní. Vydlabaný vnitřek dej do misky a společně s feferonkami (1 feferonka na 4 hermelíny), hořčicí, česnekem a lžící oleje rozmixuj tyčovým mixerem na jemnou hmotu. Touto směsí opět naplň hermelínové krusty. Pokud vám něco málo hmoty zbyde, můžete si ji rovnou namazat na čerstvý chléb. Jakmile máte hermelínové krusty naplněny, přiložte je zpět k sobě, tak aby vytvořily celek. Nyní nakrájej cibuli na kolečka, rozeber je na jednotlivé kruhy a krátce je osmaž v hrnci na oleji s grilovacím kořením, tak aby ani nezesklovatěly. Poté hrnec odstav a dolej tam zbytek oleje. Do čistě umyté sklenice dávej první spojený hermelín, na něj kolečka cibule, bobkový list, 3 kuličky pepře a lžičku hořčičných semínek. Tak pokračuj až po naplnění sklenice. Nakonec zalej až povrch sklenici olejem. Za dva dny máte výborný nakládaný sýr. S každým dnem je takový sýr ještě pikantnější. Do 10 dnů se z takto naložených hermelínů stává pomalu pasta, která je výborná k mazání na topinky.