Nakládaný hermelín na divoko
- 3 ks hermelínu
- 3 feferonky (pokud máte plechové pusinky, můžete i více)
- 5 bobkových listů
- 2 cibule
- 2 pokrájené červené kapie
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky grilovacího koření
- 2 lžičky koření na divočinu
- Olej na zalití (slunečnicový nebo lépe olivový)
POSTUP
Hermelín rozkrojíme tak,aby vznikla dvě kolečka,která opět rozkrojíme na dvě poloviny.Prolisovaný česnek smícháme s kořením a lžící oleje. Směsí česneku a koření potíráme plátky hermelínu a rovnáme do sklenice. Opět prokládáme kolečky cibule, bobkovým listem a kapií. Vše zalijeme olejem a necháme uležet, přičemž zde platí pravidlo, že čím déle, tím lépe. Ale nic se nemá přehánět. Po týdnu bude hermelín jistě vynikající pochoutku.