header

Nakládaný hermelín na divoko

  • 3 ks hermelínu
  • 3 feferonky (pokud máte plechové pusinky, můžete i více)
  • 5 bobkových listů
  • 2 cibule
  • 2 pokrájené červené kapie
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky grilovacího koření
  • 2 lžičky koření na divočinu
  • Olej na zalití (slunečnicový nebo lépe olivový)

POSTUP

Hermelín rozkrojíme tak,aby vznikla dvě kolečka,která opět rozkrojíme na dvě poloviny.Prolisovaný  česnek smícháme s kořením a lžící oleje. Směsí česneku a koření potíráme plátky hermelínu a rovnáme do sklenice. Opět prokládáme kolečky cibule, bobkovým listem a kapií. Vše zalijeme olejem a necháme uležet, přičemž zde platí pravidlo, že čím déle, tím lépe. Ale nic se nemá přehánět. Po týdnu bude hermelín jistě vynikající pochoutku.