Nakládaný hermelín se špekáčkama
Ingredience:
- Hermelín
- špekáčky
- DEKO (kořeněná směs k nakládání zeleniny)
- cibule (hodně)
- česnek
- ocet
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- nakládaná kapie i s nálevem
- Sterilizovaná pikantní zeleninová směs
- Feferonka může být sterilizovaná
- Olej
Příprava:
přiměřeně vody rozvařit (cca 5 minut) přiměřené množství DEKA (tak, aby to bylo jedlé – možná trošku slanější – ostatní suroviny sůl trošku stáhnou), ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list a velké množtví cibule nakrájené na kolečka (ovařit v nálevu z DEKA je super)- nechat prochladnout; hermelín nakrájet na malé kousky, špekáčky na stejnou velikost, narovnat do nádoby, prokládat česnekem nakrájeným na kolečka, cibulí z nálevu, nakládanou kapií, trošku pikantní sterilizované zeleninové směsi; celé to potom zalit prochladlým nálevem včetně veškerého použitého koření, možno použít nálev z kapie a trochu oleje.