Nakládaný pokrájený hermelín
Ingredience:
- 5 hermelínů,
- 1 -2 cibule,
- 2-3 stroužky česneku,
- 5 polévkových lžic oleje,
- sójová omáčka,
- 1-2 polévkové lžíce octa,
- mletá paprika sladká,
- bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře,
- 3-4 kuličky nového koření,
- nalámaný bobkový list
Konzumovat se může hned za dva dny, ale nejlepší je uležený za týden a později.
Do misky nakrájíme hermelíny na drobné kostky, přidáme najemno pokrájenou nebo nastrouhanou cibuli, vylisovaný česnek, 5 polévkových lžic oleje, zakapeme sojovou omáčkou (hodně), přidáme ocet, mletou papriku (pokud to chceme ostřejší, můžeme přidat trošku ostré papriky). Dále přidáme bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře (dle chuti), nové koření a rozlámaný bobkový list.
Všechno dobře promícháme a nejlépe je vložit do uzavřené kameninové, keramické nebo skleněné, která má dobře těsnící poklop a uložíme do chladničky.