header

Nakládaný pokrájený hermelín

Ingredience:

  • 5 hermelínů,
  • 1 -2 cibule,
  • 2-3 stroužky česneku,
  • 5 polévkových lžic oleje,
  • sójová omáčka,
  • 1-2 polévkové lžíce octa,
  •  mletá paprika sladká,
  • bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře,
  • 3-4 kuličky nového koření,
  • nalámaný bobkový list

Konzumovat se může hned za dva dny, ale nejlepší je uležený za týden a později.

Do misky nakrájíme hermelíny na drobné kostky, přidáme najemno pokrájenou nebo nastrouhanou cibuli, vylisovaný česnek, 5 polévkových lžic oleje, zakapeme sojovou omáčkou (hodně), přidáme ocet, mletou papriku (pokud to chceme ostřejší, můžeme přidat trošku ostré papriky). Dále přidáme bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře (dle chuti), nové koření a rozlámaný bobkový list.

Všechno dobře promícháme a nejlépe je vložit do uzavřené kameninové, keramické nebo skleněné, která má dobře těsnící poklop a uložíme do chladničky.