header

Nakládaný fajn hermelín

Ingredience

  • 3 hermelíny
  • 1 červená cibule
  • 3 zelené cibulky
  • 4 větší sušená rajčata v oleji (pokrájená)
  • 5 stroužků česneku
  • 1 malá sklenice sterilované kapie (bez nálevu)
  • 12 černých oliv
  • koření Gril 
  • olej
  • nakládací sklenice

Postup

Hermelíny rozpůlíme, vnitřek vydatně zasypeme kořenící směsí, přiklopíme a ještě překrojíme napůl. Cibuli nakrájíme na tenoučká půlkolečka, zelenou cibulku na asi centimetrová kolečka, česnek na slabé podélné proužky. Cibuli, česnek, olivy a rajčata dáme do misky, promícháme a cibuli promneme. Na dno nakládací sklenice dáme čtvrtinu této směsi, čtvrtinu kapií, na to dva kusy hermelínu a takto pokračujeme do vyčerpání ingrediencí. Zalijeme olejem, uzavřeme a necháme asi tři dny uležet. Necháváme sýry uležet při pokojové teplotě, po otevření (když se nesní) ukládáme do lednice.