Pikantní utopenci 1
- nakrájené špekáčky nebo kabanos
- nakrájená cibule na kolečka
- 15 lžic vody, 5 lžic octa
- 4 lžíce worcesteru
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce hořčice
- 1 bobkový list
- mletý pepř
- 2 kuličky nového koření
- chilli koření
- sůl
- 4 lžíce kečupu
Příprava:
Do sklenice narovnáme na kolečka nakrájenou uzeninu, prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli. Smícháme 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice a přidáme 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koření, chilli koření a sůl. Povaříme 5 minut, necháme vychladnout a vmícháme 4 lžíce kečupu. Studeným nálevem prolijeme uzeninu, sklenici zavřeme a necháme 24 hodin v chladu uležet.