Pikantní utopenci 2
- Špekáčky
- Cibule
- Voda
- Ocet
- Kuličky pepře
- Mletý pepř
- Feferonka
- Bobkový list
- Plnotučná hořčice
Postup receptu na pikantní utopence
Nálev: voda, ocet (asi 1/3 vody), kuličky pepře, feferonku, bobkový list. Necháme dojít k varu, odstavíme a necháme zchladnout. Plnotučnou hořčici smícháme s mletým pepřem. Špekáčky oloupeme, nakrojíme do půlky, vevnitř potřeme opepřenou hořčicí, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli (co nejvíc se vejde) a dáme do sklenice. Vrstvu prosypeme cibulí a klademe další vrstvu špekáčků. Tak pokračujeme do naplnění sklenice, kameninového nebo porcelánového soudku. Pak přelijeme vychládlým nálevem, zakryjeme a necháme uležet min. 5 dnů.