header

Pikantní utopenci 2

  • Špekáčky
  • Cibule
  • Voda
  • Ocet
  • Kuličky pepře
  • Mletý pepř
  • Feferonka
  • Bobkový list
  • Plnotučná hořčice

Postup receptu na pikantní utopence

Nálev: voda, ocet (asi 1/3 vody), kuličky pepře, feferonku, bobkový list. Necháme dojít k varu, odstavíme a necháme zchladnout. Plnotučnou hořčici smícháme s mletým pepřem. Špekáčky oloupeme, nakrojíme do půlky, vevnitř potřeme opepřenou hořčicí, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli (co nejvíc se vejde) a dáme do sklenice. Vrstvu prosypeme cibulí a klademe další vrstvu špekáčků. Tak pokračujeme do naplnění sklenice, kameninového nebo porcelánového soudku. Pak přelijeme vychládlým nálevem, zakryjeme a necháme uležet min. 5 dnů.