header

Pikantní utopenci 1

  • nakrájené špekáčky nebo kabanos
  • nakrájená cibule na kolečka
  • 15 lžic vody, 5 lžic octa
  • 4 lžíce worcesteru
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 bobkový list
  • mletý pepř
  • 2 kuličky nového koření
  • chilli koření
  • sůl
  • 4 lžíce kečupu

 Příprava:

Do sklenice narovnáme na kolečka nakrájenou uzeninu, prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli. Smícháme 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice a přidáme 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koření, chilli koření a sůl. Povaříme 5 minut, necháme vychladnout a vmícháme 4 lžíce kečupu. Studeným nálevem prolijeme uzeninu, sklenici zavřeme a necháme 24 hodin v chladu uležet.