Venoušův nakládaný hermelín
Ingredience
- 3-4 hermelíny
- 1-2 i větší cibule (výborné jsou červené)
- 1-2 nakládané feferony (nebo 1-2 ostřejší papriky)
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 2 bobkové listy
- 15 -20 kuliček pepře
- 4-5 kuliček nového koření
- sůl
- 2-4 stroužky česneku (podle množství sýra)
- olej,
- dává se i 1 lžička hořčičného semínka
- sklenice nebo jiná uzavíratelná nádoba
Postup
Hermelíny podélně nakrájíme na poloviny a všechny vnitřní plochy silněji pomažeme utřeným česnekem se solí a paprikou a zase tyto půlky spolu spojíme (přitiskneme na sebe) a ještě rozkrojíme na půlky příčně.
Půlky upravených hermelínů naskládáme do sklenice (misky) spolu s bobkovými listy, novým kořením a pepřem (případně s hořčičným semínkem). Feferony nakrájíme na proužky (čerstvé papriky nakrájíme na tenká kolečka), cibuli také na běžné kroužky a střídavě je také klademe do misky mezi hermelíny a na ně. Zalijeme olejem, uzavřeme víčkem nebo alobalem a necháme v chladnu 5–7 dní stát.