header

Venoušův nakládaný hermelín

Ingredience

  • 3-4 hermelíny
  • 1-2 i větší cibule (výborné jsou červené)
  • 1-2 nakládané feferony (nebo 1-2 ostřejší papriky)
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 bobkové listy
  • 15 -20 kuliček pepře
  • 4-5 kuliček nového koření
  • sůl
  • 2-4 stroužky česneku (podle množství sýra)
  • olej,
  • dává se i 1 lžička hořčičného semínka
  • sklenice nebo jiná uzavíratelná nádoba

Postup 

Hermelíny podélně nakrájíme na poloviny a všechny vnitřní plochy silněji pomažeme utřeným česnekem se solí a paprikou a zase tyto půlky spolu spojíme (přitiskneme na sebe) a ještě rozkrojíme na půlky příčně.

Půlky upravených hermelínů naskládáme do sklenice (misky) spolu s bobkovými listy, novým kořením a pepřem (případně s hořčičným semínkem). Feferony nakrájíme na proužky (čerstvé papriky nakrájíme na tenká kolečka), cibuli také na běžné kroužky a střídavě je také klademe do misky mezi hermelíny a na ně. Zalijeme olejem, uzavřeme víčkem nebo alobalem a necháme v chladnu 5–7 dní stát.