Zeleninové bramboráky
- Celozrnná špaldová mouka jemně mletá
- 1 lahůdková cibulka
- 3 středně velké brambory
- 1 mrkev
- 1 kedlubna
- 3 stroužky česneku
- 2 vejce
- Olivový olej
Koření:
Příloha:
- Ředkvičky
- Klíčky mungo – viz eshop klíčidla
Příprava: 60 minut
Obtížnost: jednoduché
Počet porcí: 2 – 3 porce
Postup:
Očistíme a oloupeme zeleninu. Do mísy nastrouháme brambory na jemném struhadle, kedlubnu a mrkev na hrubém struhadle. Přidáme na kolečka nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, vejce, trochu oleje a koření (0,5 lžičky kurkumy, špetku pepře, 0,5 – 1 lžičku kmínu mletého, 1 – 2 lžičky majoránky, sůl dle chuti). Zahušťujeme celozrnnou špaldovou moukou.
Plech si vyložíme pečícím papírem a lžící na něm tvarujeme bramboráčky. Uvedené množství vychází na jeden velký plech. Pečeme při 180 °C zhruba 30 minut.
Na talíři zdobíme klíčky mungo a na kolečka nakrájenými ředkvičkami. Zeleninové bramboráky se dají použít jen jako příloha hlavního jídla, nebo jako v našem případě mít bramboráky jako hlavní jídlo a jako přílohu zvolit zeleninu.