header

Zeleninové bramboráky

Koření:

Příloha:

  • Ředkvičky
  • Klíčky mungo – viz eshop klíčidla

Příprava: 60 minut
Obtížnost: jednoduché
Počet porcí: 2 – 3 porce

Postup:

Očistíme a oloupeme zeleninu. Do mísy nastrouháme brambory na jemném struhadle, kedlubnu a mrkev na hrubém struhadle. Přidáme na kolečka nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, vejce, trochu oleje a koření (0,5 lžičky kurkumy, špetku pepře, 0,5 – 1 lžičku kmínu mletého, 1 – 2 lžičky majoránky, sůl dle chuti). Zahušťujeme celozrnnou špaldovou moukou.

Plech si vyložíme pečícím papírem a lžící na něm tvarujeme bramboráčky. Uvedené množství vychází na jeden velký plech. Pečeme při 180 °C zhruba 30 minut.

Na talíři zdobíme klíčky mungo a na kolečka nakrájenými ředkvičkami. Zeleninové bramboráky se dají použít jen jako příloha hlavního jídla, nebo jako v našem případě mít bramboráky jako hlavní jídlo a jako přílohu zvolit zeleninu.