Naložený pestrý hermelín
V přiměřeném množství vody rozvaříme přiměřené množství DEKA (směs na přípravu nálevu na okurky), přidáme ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list a velké množství cibule nakrájené na kolečka. Vaříme cca 5 minut, poté necháme prochladnout a zkusíme, zda je dost slané. Hermelín (klidně taky light) se nakrájí na kousky, můžete přidat i nakrájené špekáčky – je to spíš takový salát. Obojí se rovná do zavařovačky nebo kameninové čí keramické nádoby, prokládá česnekem, cibulí z nálevu, nakládanou kapií, trochou ostré pasty Harisa a zalije se nálevem z DEKA včetně všech bobulek a listí, přidá se také nálev kapie a trocha oleje. V uzavřené nádobě a v lednici to zraje cca tři dny a více. K zapíjení podáváme k light hermelínu červené či bílé víno.