header

Nakládaná tmavé vejce

  • 12 natvrdo uvařených vajec
  • 4 šálky melasového octa nebo octu a přidáme melasu
  • 1-2 jemně nasekaných nebo celých chilli papriček
  • 10 kuliček černého pepře
  • 10 celých stroužků česneku
  • 3 celé tyčinky skořice
  • 2 lžičky novéhokoření

Natvrdo uvařená vejce 10-12 minut oloupeme, ponecháme ochladit a pak je uložíme do přiměřeně velké čisté nakládací sklenice. Zahříváme ocet a koření v hrnci a kapalinu uvedeme do varu. Teplotu snížíme a nechám směs zvolna vařit ještě 10 minut. Lák necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Lák scedíme a nalijeme na vejce ve sklenici, kterou ihned uzavřeme víčkem. Naložená vejce skladujeme chladném a tmavém místě cca dva týdny před vlastním podáváním.