Warning: unlink(/var/www/dobrastodola/data/www/eshopdobrastodola.cz/storage/cache/cache.catalog.language.1748800831): No such file or directory in /var/www/dobrastodola/data/www/eshopdobrastodola.cz/system/library/cache/file.php on line 68 Blog - Kvašené houby, recept rozšířený v Litvě, Estonsku
header

Kvašené houby, recept rozšířený v Litvě, Estonsku

Hřiby smrkové, václavky, ryzce pravé, hřiby hnědé – celé plodnice vaříme 20 minut, po uvaření se drobně pokrájí, na 1 kg hub se dává 40 g soli 20 g cibule, pepř podle chuti. Houby se promíchají s přísadami a nepěchují do kameňáků nebo dřevených nádob, dřevenou výztuhou zatíží a pokryjí se plátěnou utěrkou, doba kvašení trvá 30 dnů, během kvašení přiléváme vodu, aby houby byli ponořeny.