Nejlepší hermelín
Hermelíny rozkrojíme dvěma řezy tak, aby vznikla tři tenká kolečka (lépe je prostoupí chutě vznikající naložením). Je třeba mít směs afghánského koření z kábulského bazaru (kari, chili, tymián, nějaké místní bylinky, …) , nebo si sestavit podobnou, či experimentovat s indickými kořeními podobného slození. Tímto každou rozříznutou plochu pečlivě potřeme. Na každou plochu s kořením přidáme 1 -2 lžičky červeného vína, rybízovou marmeládu v dostatečném množství (aby byl hermelín nasládlý) a na závěr do každého řezu přidat několik málo jehliček rozmarýnu.
Hermelíny se spojí dvěma šikmými párátky (pozor, nezapomenout vyndat pred podáváním), obloží se pečenou nepálivou paprikou, která také dodá nasládlou chut a zalijí se olejem.
Hermelíny zrají 6 dnů, z toho 3 závěrečné při pokojové teplotě. Hermelín se podává obložený plátky sladkého žlutého melounu, které jsou však mírně posolené a popepřené. Vzniká tedy nečekaná chuťová kombinace jemného nasládlého hermelínu východní chuti a čerstvé chuti melounu zvýrazněného trochou soli a pepře.