header

Nakládaná sladkovodní ryba

Ingredience :

dvě čerstvé filetky sladkovodní ryby (např. ostroretka, jelec) chycené nejlépe v zimě

 sůl 3 lžíce

olej olivový 1 dcl ocet obyčejný

 2 dcl a limetkový 0,5 dcl

4x bobkový list drcený

 nové koření,

 celý pepř

 cibule červená

Postup :

 Filetky připravíme pomocí filetovacího nože, naložíme do kameninového hrnečku, zasypeme solí (klidně více) a necháme uležet v chladu 3 dny.

Po třech dnech stáhneme z kůže – jde to hladce! Obsah zalijeme octem a lehce přilijeme limetkový ocet – opět necháme tři dny uležet.

Následně na hodinu fitetky vyjmeme, nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli, drcený bobkový list, koření – promícháme a zalijeme přiměřeným množstvím kvalitního oleje. Necháme uležet a před jídlem promícháme.

Doporučená příloha: pečivo s máslem