Nakládaná sladkovodní ryba
Ingredience :
dvě čerstvé filetky sladkovodní ryby (např. ostroretka, jelec) chycené nejlépe v zimě
sůl 3 lžíce
olej olivový 1 dcl ocet obyčejný
2 dcl a limetkový 0,5 dcl
4x bobkový list drcený
nové koření,
celý pepř
cibule červená
Postup :
Filetky připravíme pomocí filetovacího nože, naložíme do kameninového hrnečku, zasypeme solí (klidně více) a necháme uležet v chladu 3 dny.
Po třech dnech stáhneme z kůže – jde to hladce! Obsah zalijeme octem a lehce přilijeme limetkový ocet – opět necháme tři dny uležet.
Následně na hodinu fitetky vyjmeme, nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli, drcený bobkový list, koření – promícháme a zalijeme přiměřeným množstvím kvalitního oleje. Necháme uležet a před jídlem promícháme.
Doporučená příloha: pečivo s máslem